Ja tenim activat a la ciutat el programa "Terrassa Barris en Marxa", projecte que va néixer el passat desembre del 2013 i que marca tot el conjunt d'actuacions per millorar l'espai públic de la nostra metròpoli.
Un total de 75 projectes que suposen gairebé unes 400 intervencions per millorar places, parcs, voreres i altres elements o zones i que permetran no solament millorar el nostre entorn, sinó també augmentar la oferta de treball, ja que moltes de les feines es realitzaran mitjançant els plans d'ocupació.

Us preguntareu que cordills fa aquesta noticia dintre del blog, hi ha alguns dels projectes que tingui que veure amb Japó?, fan referències a alguna friki-serie?. Doncs òbviament no (però fem servir llibreries DOJO!!); malgrat tot, i ja que en aquest projecte al meu departament li ha tocat treballar "como un chino" (que ningú s'ofengui, simplement es una expressió per dir que s'ha treballat molt...), m'ha semblat bona idea el deixar constància escrita del tal fet.

Encara que el programa de treball es molt jove, l'eina principal que s'utilitza, el visor de mapes corporatiu de l'Ajuntament de Terrassa, ja té una edat (bé, molt jove també, tan sols un parell d'anys si hi arriba, ja que es l'evolució del anterior). Sobre el visor s'ha incorporat una capa de programació que permet mostra les dades sobre el plànol de la ciutat, fer consultes i generar fitxes temàtiques de cada feina exportables en format PDF.
Tot el conjunt de programació (en JavaScript, utilitzant llibreries DOJO i l'API de ESRI per l'ArcGIS Server) dedicat a la consulta de dades, s'ha complementat amb un mòdul d'actualització de dades, tant gràfiques (el mapa) com alfanumèriques (les dades en si) desenvolupat en .NET per a la plataforma corporativa de l'Ajuntament amb Sharepoint (o sigui, pels de l'Ajuntament que m'estiguin llegint, l'"UTinc" de tota la vida).


Després d'un treball dur i de moltes validacions (tant de les dades -una de les parts més importants del projecte- com del funcionament del programari), després de que tant Marta, Paula i Mireia hagin tingut la "paciencia de un santo" per aguantar a aquest vell friki (ep! a l'inrevés també, que algunes peticions arribaven "rozando el tiempo límite"), puc afirmar que ha quedat un producte francament bo, i ja que es fill d'uns quants pares i mares, no crec equivocar-me si afirmo que tots n'estarem orgullosos de ell.

Bé, ja us deixo, però abans... Voleu saber més?... Terrassa Barris en Marxa.

Llarga i Prospera Vida.

Publicar un comentari

Recuerda que debes haber aceptado la política de privacidad de Google para comentar.
Para tu información, puedes consultar nuestra política de privacidad y aviso legal donde encontrarás toda la información al respecto.