Avui us portem la tercera temporada d'una sèrie que va començar ja fa uns anys sense fer gaire soroll, però que poc a poc s'ha obert un forat als nostres cors. Estem parlant de "The Orville: New Horizons", amb una nova temporada plena d'aventures, combats i amb nous personatges força interessants, que aterra amb casa nova, doncs passa de la FOX a HULU (i a Disney + en el cas del nostre país).

De que va

Tornen les aventures de la Orville, en la seva missió permanent d'exploració de l'espai. La seva tripulació, formada per humans i alienígenes, s'enfrentarà a les meravelles i als perills de l'espai exterior, enfrontant-se als enemics ja coneguts d'anteriors temporades: els Kaylonians i els Krills.

Llista de episodis

La llista de episodis de la tercera temporada de "The Orville" es la següent:
The Orville: New Horizons
# Títol Durada
01 La oveja eléctrica
Electric sheep
71 minuts
02 Reinos tenebrosos
Shadow realms
66 minuts
03 La paradoja de la mortalidad
Mortality paradox
61 minuts
04 Lluvia que cae suavemente
Gently falling rain
66 minuts
05 El cuento de los dos Topas
A Tale of two Topas
76 minuts
06 Dos veces en la vida
Twice in a lifetime
71 minuts
07 Desde criptas desconocidas
From unknown graves
75 minuts
08 Azul medianoche
Midnight blue
88 minuts
09 Dominó
Domino
79 minuts
10 El futuro es incierto
Future unknown
82 minuts

Que en pensem de "The Orville"

Han passat quatre anys des de que "The Orville" va aterrar a la FOX en plena competició amb "Star Trek: Discovery" i, des de les hores, s'ha convertit en una sèrie de referència per molts de nosaltres. Més a prop de "Star Trek" (de fet, sembla la marca blanca de la franquícia trekkie) que el seu anàleg en el temps, "Discovery", la sèrie ha madurat al llarg de tres temporades, aconseguint en aquesta última un alt nivell en tots els camps, amb guions i personatges que exploren des de les trames més clàssiques de qualsevol sèrie de ciència ficció fins a temes més candents com el racisme, masclisme, suïcidi o la identitat de gènere.

Si, a "The Orville" trobareu combats a l'espai, exploració galàctica i molts planetes i races alienígenes diferents, però també hi ha moments per la exploració personal, amb episodis dedicats, per exemple, al concepte del suïcidi i com la gent arriba a pensar en ell com a una possible opció a la solució d'un problema, o a la identitat de gènere, amb un personatge femení atrapat dintre de un cos masculí.

No fem spoilers, però ja avanço que el toc humorístic de les dues primeres temporades a minvat molt (per sort). Ara es una sèrie més adulta, més treballada amb els tocs d'humor necessaris (que hagi menys no vol dir que no tingui algun toc humorístic realment sublim, amb algunes referències a una saga galàctica que tots coneixem i que transcorre en una galàxia molt llunyana), però també amb parts molt intimistes i amb alguna que altre mort d'algun personatge al que trobarem a faltar.

"The Orville" en front a "Star Trek: Strange New Worlds"

"The Orville" es una gran sèrie, especialment aquesta última temporada, però, ens agradi o no, té un dur competidor en el temps: "Star Trek: Strange New Worlds". Si durant la seva primera temporada va lluitar contra "Star Trek: Discovery" i va sortir clarament guanyadora, en aquest cas us he de confessar que, pel meu gust, Pike i la seva tripulació guanyen sobradament al capità Mercer i companyia.

Malgrat això, "The Orville" es una sèrie espectacular, un imprescindible per veure si us agraden les series de ciència ficció, siguin del tipus que siguin, amb una única pega: els episodis són excessivament llargs, amb una durada de més d'una hora llarga, més adequada per una pel·lícula curta que per un episodi d’una sèrie qualsevol.

El futur de la sèrie

Només comentar que no tenim anunciada una quarta temporada i, tenint en compte el títol de l'últim episodi - Future Unknown -, crec que ni els propis productors ni guionistes ho tenen clar, i a Hulu i Disney + tampoc els veig gaire per la feina. Jo espero sincerament que continuï, Set MacFarlane i el seu equip de producció han aconseguit una sèrie, un entreteniment d'una qualitat extraordinària que es mereix, com a mínim, una temporada més.

Resumint...

Si escolliu veure aquesta tercera temporada, trobareu una fantàstica sèrie de ciència ficció, amb histories complexes i actuals, una molt bona actuació de tot l'elenc de la sèrie i amb uns grans efectes visuals dignes de les dues grans sagues a les que pretén equiparar-se. Si a més, ja heu vist les anteriors dues temporades, trobareu que moltes de les trames que varen quedar obertes (o mal tancades) anteriorment queden solucionades força bé (o gaire bé). Així veureu que passa finalment amb els Kaylons o la agitació política amb discursos buits per atreure a la multitud sense cervell que fa la líder Krill (que per cert, aquesta raça, juntament amb els Moclan, m'ha recordat molt a certs partits polítics europeus que no nomenaré).

Recordeu que, al nostre país, disposeu les tres temporades a Disney + i que aquesta última consta de 10 episodis amb una durada que oscil·la entre 61 i 88 minuts.

Permeteu-me acabar l'article d'una forma lleugerament diferent a l'habitual, però si vegeu aquesta tercera temporada (o el tràiler de la temporada) de "The Orville" sabreu perquè:

May The Force Be With You
Imatges: Disney +

Publicar un comentari

Recuerda que debes haber aceptado la política de privacidad de Google para comentar.
Para tu información, puedes consultar nuestra política de privacidad y aviso legal donde encontrarás toda la información al respecto.