Avui portem l'anàlisi de la segona temporada d'una sèrie que ja fa uns mesos que va finalitzar, "Star Trek: Picard", una bona sèrie però que cada vegada s'allunya més de la franquícia i a la qual no li venen gaire bé els nous models de televisió, que obliguen en certa forma a sacrificar un dels estàndards de les series trekkie: els capítols autoconclusius.

De que va

Jean-Luc Picard i els seus nous amics emprenen un viatge al passat per enfrontar-se als perills de la Terra en ple segle XXI, en una lluita contra el temps per salvar, com sempre, el futur de la galàxia mentre s'enfronten a un dels seus majors enemics: en Q.

Anem per parts

Veníem d'una bona primera temporada, no estrictament sota els canons de la franquícia però acceptable (bé sortia Picard, que més volem?). Malgrat tot, arrossegaven algunes coses que feien de la sèrie un producte "difícil" de consumir: un Picard envellit que donava la sensació de que estaria una temporada i poc més, alguns personatges bastant fluixos i alguns d'altres que directament sobraven.

La segona temporada prometia molt, especialment al primer episodi: conflicte amb els Borg i en Q torna a aparèixer, semblava fantàstic... doncs no, res de res. Continuem amb els mateixos personatges buits, sobren els mateixos, com ara en Elnor i fins i tot la mateixa doctora Agnes Jurati (malgrat aquesta última li han donat un paper crucial a aquesta segona temporada, no em va agradar a la primera temporada i molt menys en aquesta última).

No ajuda, i això ja passava a la primera, que els episodis no siguin un comença i acaba. La horitzontalitat de la sèrie, juntament amb l'intent d'aprofitar alguns dels actors que no tindrien cabuda en aquesta temporada juguen en contra a l'hora de mantenir l'interès en la historia. Són només 10 capítols, però realment podrien haver-ho comprimit tot en uns quatre o cinc i haurien aconseguit un producte més acceptable.

Quant a la historia, la idea no es dolenta i es desenvolupa de forma adequada en els primers episodis d'aquesta temporada: el retorn de John de Lancie en el paper de Q i continuant amb el judici etern sobre Picard era una molt bona idea, i si això li ajuntem que els Borg sembla que tornen a fer de les seves, el resultat no podia defraudar. Però la temporada perd frescor a mesura que avança, especialment per alguns episodis on es dediquen a exposar un dels traumes de Picard de quan era jove, que acaben realment cansant.

Que ens ha semblat

Malgrat totes les meves queixes, no ens ha desagradat. Millora una mica la primera temporada i sobre tot solucionen alguns problemes de guió de la primera temporada que semblava evitarien que la sèrie pogués seguir creixent.

Tampoc enganya a ningú: no es una sèrie per tots els públics, o t'agrada el personatge de Picard o aquesta no es la teva sèrie, malgrat sigui un producte de ciència ficció sòlid i intel·ligent, molt allunyat d'altres franquícies com ara "Star Wars".

Bé, d'aquí a un temps arribarà la tercera temporada (i crec que serà la última), caldrà veure que es treuen de la màniga els guionistes per mantenir l'interès en una sèrie que té molts alts i baixos.

Recordeu que "Star Trek: Picard" la teniu disponible en streaming a Prime Video.

Engage
Imatges: Prime Video

Publicar un comentari

Recuerda que debes haber aceptado la política de privacidad de Google para comentar.
Para tu información, puedes consultar nuestra política de privacidad y aviso legal donde encontrarás toda la información al respecto.