Avui FICOMIC ha presentat en roda de premsa la edició 28 del Manga Barcelona, el Saló del Manga de tota la vida però amb canvis importants.

El Manga Barcelona torna aquest any 2022 amb més força que mai i de estrena: amb noves dates i nova seu. Així, i desprès de 10 anys a Fira Barcelona Montjuïc, els assistents podran gaudir de les noves instal·lacions situades a Fira Barcelona Gran Via durant els dies 8, 9, 10 i 11 de desembre. Un canvi radical que suposarà una nova etapa tant per la organització com per al públic, que podrà passejar per tres dels palaus de Fira Barcelona Gran Via en uns nous espais però amb moltes cares conegudes d'altres anys.

Les expectatives són altes i la intenció, segons Meritxell Puig, es superar la xifra de visitants de la última edició pre-pandemia, que es situaven sobre uns 153.000 visitants. I al menys ganes no faltaran, amb la nova ubicació i 82.000 m2 d'espai i un munt d'activitats i estands, presentacions, sala de projeccions i els habituals concursos de sempre, com ara el Cosplay Parade o el Otaquiz on podrem posar a prova els nostres coneixements de manga i anime.

També tornen o es consoliden espais com ara el Manga Sport on suar una mica amb les diferents propostes esportives que farà la organització, o el Manga Kids, on els més petits de la casa tindran un lloc on apropar-se i mirar alguns títols o escoltar algunes histories a les sessions del "contamanga".

També tornaran alguns clàssics pre-pandemia, com ara el World Cosplay Summit, on es decidirà qui representarà a Espanya a Nagoya. L'European Cosplay Gathering (ECG), una Japan Experience renovada i la Nihongo Experience (de la ma d'Espai Daruma) són també alguns dels retorns esperats per tothom.

Si parlem de cosplay, el Gran Escenari torna i, després de molts anys a l'aire lliure, ho farà a l'interior del recinte, mantenint la seva programació més o menys habitual amb concursos de cosplay, karaoke o idols, entre moltes altres propostes.

Confirmades també dues exposicions, Expokon dedicada als esports i on trobarem representats alguns dels esports que podem trobar als mangues publicats al nostre país, i Itadakimanga, molt gastronòmic i on trobarem detalls d'alguns dels plats més populars de la cuina japonesa que han passat pels mangues i animes.

En quant als convidats encara es massa aviat per tenir clara l'agenda, i tot dependrà de l'evolució de l'estiu, especialment pel que fa als artistes japonesos. De totes formes s'han avançant alguns noms de la terra, com ara Carles Dalmau, Laia López o Sara Lozoya.

I parlant de Sara Lozoya, comentar que es la autora del cartell d'aquest any, que també s'ha presentat a la roda de premsa. Si m'ho permeteu, una autèntica meravella que fusiona moltes de les coses més típiques del Saló: el cosplay, manga, alegria i algun que altre "easter-egg" relacionat amb el mon del manga i l'anime.

Respecte a les entrades, comentar que es posaran a la venda a finals d'aquest mes de juliol i s'espera que, sense restriccions d'aforament i amb molt més de temps, no es repeteixen els problemes que van haver-hi a la edició de l'any passat.

Apunteu al calendari: el #28MangaBCN els dies 8, 9, 10 i 11 de desembre.

Llarga i Prospera Vida
Font e imatges: FICOMIC

Publicar un comentari

Recuerda que debes haber aceptado la política de privacidad de Google para comentar.
Para tu información, puedes consultar nuestra política de privacidad y aviso legal donde encontrarás toda la información al respecto.