Toca parlar-ne d'una de les series de moda i no, no és "Chainsaw Man", d'aquesta en parlarem més endavant, quan tinguem disponibles dos o tres episodis més. Avui li toca el torn a "Cyberpunk: Edgerunners", una de les últimes incorporacions en exclusiva a la plataforma de Netflix.

Quan parlem d'aquesta sèrie, no podem obviar el seu antecessor, "Cyberpunk 2077" un videojoc llençat a finals del 2020 i que va crear moltes expectatives però que van acabar convertint-se en una decepció per molta gent. I desprès d'això, ens ha arribat a Netflix la sèrie basada en el joc, amb la promesa de corregir i millorar l'original. Així, des de mitjans de setembre del 2022 tenim 10 capítols d'un anime coproduït entre l'estudi d'animació Trigger i CD Projekt Red amb unes crítiques molt acceptables i amb un bon producte final.

De que va

Ambientat un any abans que el videojoc, el anime ens explica la historia d'en David Martinez, un noi qualsevol que intenta sobreviure desprès de mort de la seva mare en un mon obsessionat amb la millora tecnològica dels cossos humans. I es per això que en David escull convertir-se en un mercenari modificat tecnològicament per acabar treballant en una banda local.

Que ens ha semblat

Avançar-vos que no es el estil d'animació que més m'agradi a mi (bé, ja sabem que l'estil de l'estudi Trigger es molt característic), però, malgrat tot, es un producte que us farà passar una bona estona. Una visió depriment d'un mon distòpic , juntament amb uns personatges força elaborats i un enfocament que aposta clarament per una acció trepidant, fan que "Ciberpunk Edgerunners" doni un resultat francament bo.

Respecte al aspecte visual i tècnic, més enllà dels meus gustos, es simplement espectacular, amb escenes impactants, algunes altres no exemptes de cert contingut una mica pujat de to i amb un estil fluid que contribueix a seguir l'anime d'una forma fàcil malgrat alguns moments d'acció caòtica i frenètica.

No podem deixar de banda tampoc la seva banda sonora, que es compenetra perfectament amb el ritme frenètic de l'animació, aconseguint mantenir-nos enganxats a la pantalla a l'espera de que comenci un nou episodi.

Però no tot es bo a "Cyberpunk: Edgerunners", pel meu gust es queda curt en l'aprofitament d'altres personatges, centrant bàsicament tota la historia sobre en David i obviant, per exemple, la potencialitat que tindrien dos dels seus personatges femenins, la Lucy i la Rebecca, on la seva historia passa molt d'amagat al llarg dels 10 capítols (per no parlar-ne de Kiwi o Falco, que aquest últim apareix de no sabem on).

Resumint...

Sense entrar en si es una bona adaptació d'un mal videojoc i només centrant l'atenció en l'anime, us diria que ha aconseguit superar amb nota el que estava esperant la gent, donant una mica d'oxigen a la franquícia i re-llançant de nou la venda de "Cyberpunk 2077".

Si no teniu res més a veure o fer, es el moment ideal per agafar i donar-hi un cop d'ull a aquesta petita joia de Netflix. "Cyberpunk: Edgerunners", no us defraudarà i us donarà 10 capítols plens d'acció, bona música i molta tecnologia al servei del ser humà (i del crim). A més, si ja heu jugat al joc, trobareu algunes coincidències i ous de pasqua entre els dos productes que segur que us agradaran molt i us trauran un somriure.

Teniu disponible "Cyberpunk: Edgerunners" a la web oficial del Netflix.

Llarga i Prospera Vida
Imatges: Netflix

Publicar un comentari

Recuerda que debes haber aceptado la política de privacidad de Google para comentar.
Para tu información, puedes consultar nuestra política de privacidad y aviso legal donde encontrarás toda la información al respecto.